Plupp

Idag har jag  dammsugit nedervåningen och moppat hallen. Tog ut den långa hallmattan på vädring, plus att jag piskade den så hårt att det ekade ut över vårt område. Lade även ut den nytvättade mattan i vardagsrummet och så har jag tvättat ett par maskiner. Känner mig ganska nöjd  =) Bebis och jag åkte även till återvinningsstationen med MASSA skräp. Det blev till och med två vändor med bilen, så mycket var det. Men så är ju min baklucka muppig (den går inte att öppna) så det blev ju till att stuva in allt både fram och bak på sätena.

Det går ju riktigt bra med den nya läggningsrutinen för lillstrumpan  =) Hon kommer till ro och somnar fortare och fortare. Än så länge... =) Men hon verkar inte riktigt bekväm med att dricka vällingen i sängen.. det blir så platt att ligga ned i hennes säng. Hon är van att ligga mer upprätt, typ mot våra fluffiga kuddar. Kanske att hon kan dricka vällningen någon annanstans innan vi lägger henne i sängen.. hmm vi får se hur vi gör.

Nä gott folk nu ska jag gå och smörja in mig. Jag kom ut ur duschen precis innan jag började blogga. Jagb lir så himla torr nu på vintern. Känns som om huden krackelerar.

Bye bye

Jag ska inte ge mig!

Igår började jag en ny kvällsrutin för min lilla tjeja. Eller ja, sövningrutin kanske man ska kalla det. Det har varit så mycket vaggande hit och dit och läggningarna tar sån tid. Så nu provar vi något annat. Oj vad hon skrek igår kväll bara för hon inte fick som hon ville. Idag gick det bättre, hon skrek inte lika mycket. Jag vill så gärna ta upp henne och bara kramas och gosa. Men jag ska inte ge mig! Hon måste kunna somna i sin egen säng. Hon somnade jämt i sin egen säng när hon var liten minibebis. Men av nån anledning så började vi söva henne på annat vis. Nu har hon somnat när vi har vaggat henne och gosat i vår säng. Sen har vi lagt över henne i hennes säng. Det är ju bara jobbigt egentligen. För det är ju ändå risk att hon vaknar när man ska lyfta henne till hennes säng.

Hennes rum börjar ju ta form nu efter ett långt uppehåll från hantverkarens sida  ;) Vet inte när det är dags för henne att flytta in där, men kanske när hon är runt året? Vi får se. Men då kan det ju vara skönt om hon kan somna i sin säng. Så det är ett pågående projekt här hemma.

Annars då?
Jo hon har fått två tänder (nedre fram) och igår såg jag att en till tand är på gång (övre fram). Så snart kan hon bitas  =)

Hon var på väg att klättra upp i trappan idag också! Den lilla snorjärsen  ;P Så det är kanske dags att sätta för grinden.

På torsdag har jag en dejt med Idlör. Bebis och jag drar en vända dit och snackar lite bajs. Ska bli skoj! Vi har inte träffats på år och dar känns det som.

På söndag är det barnbasar. Får se om jag hittar nån gåstol då.

Bye bye

Promenix

Idag var jag och Lurvas ute på promenad, bara här runt området. Blev nog en timme nånting. Det var ju så fint väder. Solsken och sakta singlande lovikavantar *MYS* Vi gick bort till ridskolan och kikade på alla söta islandshästar. På vägen hem somnade lillfia. Tänk vad skönt barn sover utomhus.

Har gjort en av gubbens favriträtter idag- Korv Stroganoff och ris. Han skulle ha fått det igår på alla stjärtars dag men han mådde lite tjyvis då. Så det fick bli idag istället. Han blev så glad. Det är inte rätt som jag gillar speciellt mycket men det går att äta. Jag fick en chokladask igår  =) En sån där hjärtformad med Lindt-choklad. Eller ja, jag fick chokladen och bebis fick asken  ;P

På kvällen kom lill-moster på besök. Hon hade varit och jobbat. Jag bjuppade på nyponsoppa och rostmacka, mums! Vi lyssnade på Skruttans skivor med barnsånger och busade med henne. Det var såå roligt tills hon slog huvudet i köksbordet  =(

I onsdags blev vår lilla tös 9 månader! Det är som alla säger: DET GÅR FORT! I juni ska jag börja jobba och Pluttas ska vara hemma med pappsen. Vi hoppas sen att hon kommer in på dagis i augusti. Shit, vårt lilla barn ska gå på dagis! Nån ska ta hand om vårt barn utan oss  =O Man får nästan ångest av att tänka på det. På sätt och vis vill jag börja jobba och komma in  i vuxenvärlden igen. Men samtidigt så vill jag vara hemma tills hon blir 18 år..typ. Vår lilla bebis! Aja.. Ska försöka få arslet ur och besöka lite förskolor i byn. Det rekommenderas tydligen. Det finns betygsättning att kika på på kommunens hemsida, men man måste gå dit själv för att få nån uppfattning känns det som. Man vill ju gärna att det klickar mellan en som förälder och personalen.

En sväng inne på fejjan då.

Bye bye

RSS 2.0