Sorgedag

Idag har vi sorg i vår lilla familj...  =( En liten familjemedlem har gått bort. Lilla Geckoperra har nu somnat in och farit till ödlehimlen. Vi hade sett att han inte mått sitt bästa på senaste tiden så det var väl lite väntat. Dock ingen trevlig överraskning. Tårar rinner då vi saknar vår lilla krokodil. Men samtidigt känns det bra att han fick somna in av sig själv och inte hos en vetrinär.

Han fick en fin låda klädd med bomull. Sen begravde vi honom i en inmurad rabatt på tomten, med ljung runtom. Som en liten minneslund.

Hejdå Perri!


Inte dott!

Gjorde precis nån kycklingröra/gryta med spenat och lite pasta till. Blev sådär...

Snuttis fick kycklingpuré igår. Tillsammans med blomkålspuré och majspuré. Inget av det var gott, inte dott!! Både vid smakning av kyckling och blomkål så rös hon från topp till tå och sen hulkade hon. Inte dott! Majsen dög väl i kriget.. ingen höjdare. Men det är bara att prova vidare med annan puré. Favoriten bland grönsakerna än så länge är ärta. Annars är frukt väldigt gott. Mango är mumsfilibabba. Försöker göra många av puréerna själv då jag tycker det känns fräschast. Men en del köper vi, så som vissa fruktpuréer. Vi köpte några grönsakspuréer men det var inte populärt. Hon kanske gillar dem senare.. Kan ju vara schysst med köpt mat om man ska iväg.

Hittills har vi provat:

*Ärta= mums!
*Morot= helt ok
*Majs= ätbart, men inte så mycket mer
*Fisk= helt ok
*Kyckling= inte dott!
*Blomkål= inte dott!
*Potatis= helt ok
*Majs/pot. (köpt)= se majs
*Morot/pot. (köpt)= se majs
*Avocado= inte dott!
*Banan= mums!
*Katrinplommon (köpt)= mums!
*Mango (köpt)= mums!
*Gröt (köpt)= mums!

Tror det var allt..
Igår gjorde jag puré på köttfärs och palsternacka. Det har vi inte provat än. Sen har vi köpt blåbärpuré och nån blandad fruktmos. Det ska vi också prova snart. Det är så roligt att ge henne mer riktig mat. Kul att se hur hon reagerar. Om det är något riktigt gott så sitter hon och smackar och säger mmmm mmmm mmmm. Sen självklart, om det inte går tillräckligt fort med maten så blir hon skitförbannad ha ha... fjantbebis  =)

Nähä dags att ge henne ersättning då.

Bye bye

RSS 2.0