Miitbååls

Jag gjorde köttbullar förut, my god vad goda de blev *slurp*  Åt dem med potatis, gräddsås och lingon, yummie...

Idag har jag besökt Skrotens päron. De bjuppade på lunch och fika, mycket gott  =) Vi tog några varv i trädgården och kikade på allt svärmor planterat. Det var riktigt trevligt  =)

Sen åkte jag hem och gjorde köttbullar. Skroten och några av hans polare är och kikar på jaktmark nu ikväll. Så det blev en ensam middag för mig  =/  Vi har ju en inneboende just nu. En vän från Göteborg. Han jobbar i Stockholm för tillfället. Men ikväll skulle han sussa hos en annan kompis så jag är helt ensam hemma. Inte ens kissarna är inne. Bara jag och ödlan.

Hmm.. dags att mata ödlis kanske. Han verkar helsprallig ha ha...

Åh! Nu kom Skrotas hem! Wohoo! Nu ska jag pussa på honom  =)

Bye bye

Promenad?

Ska man slå på stort och ta sig en liten promis? Kan ju ta den kortare sträckan ned till ridskolan... Tar ca en halvtimme fram och tillbaka. Kanske ska göra det nu då innan jag äter frukost. Det börjar kurra i magen så det är lika bra att jag inte dröjer mig här allt för länge.

Hade väl inget speciellt att skriva om heller.. Idag är det söndag.. och jag vet inte vad dagen kommer bjuda på för nånting. Har inga planer alls. Men jag funderarde på att kidnappa min karl och åka och handla. Passa på innan lön. Sen ska ju alla andra ska shoppa mat. Men å andra sidan så har ju folk fått barnbidrag... hmm... äh. Jag ska kolla med min gubbe om han kan tänkas åka och inhandla lite mat. Eller om han har andra planer som vanligt.

Igår frostade jag av frysen *stolt* Slängde massor av gammal frysbränd mat. Så skönt så. Det är lite därför jag vill åka och handla, så man kan fylla på igen. Halva frysen är nog tom  =)

Jo när jag höll på att frosta av frysen så hittade jag längst in, längst underst en liten påse med pommes. Så jag tänkta att jag kunde fritera dem med jag höll på med frysen. Så jag hällde i innehållet i påsen och väntade i typ en halv minut. Sen kokade fritösen över!!!! Shit vad panik jag fick. Hur stoppar man kokhet olja från att rinna ut över hela köket??? Fan vad grisigt det blev... ÅÅÅ jag blev såååå trött. Palla torka varm olja... nä! Men jag var ju tvungen. Men jag hade stor lust att bara gå där i från och sätta mig i bilen och bara gasa därifrån. Men det gick... att fixar sig ju alltid. Men det var fan inte kul.

Jag kom fram till sen att det nog varit en hel del frost i påsen med pommes. Så det blev väl nån kemsisk reaktion där på nåt sätt... Jaja...

Nä promenad var det ja...

Bye bye

Har tråkigt...

Jag vill göra nåt.. men vad? Skroten är ju inte hemma så inte kan man putta på honom.

Idag har jag dammsugit poolen. Tog nog nästan två timmar tror jag... det var mycket skrutt i. Löv och björkfrön. Slängde på mig bikinin i hopp om att få liite färg innan semestern tar slut. Sen somnade jag på gräsmattan på en filt. Vaknade med ett ryck då jag kom på (i sömnen?!) att det nog inte är speciellt vettigt att sussa i solen. Gick in och fortsatte min lur på soffan. Efter ca två timmars sömn och en liter dregel senare så vaknade jag.

Så nu har jag ätit och suttit och glott på facebook i hundra år känns det som. Jag vill ha godis...

Kolla om det är nåt på tv då.. ha ha ha ha mmm för det brukar det ju vara... inte!

Bye bye era fisar

Oj...



Lugn, ingen är brutalt mördad i mitt kök.. råkade bara spilla lite saft  =D Saft på golvet är skoj...

Saft =D

Jajemen, idag är jag duktig husfru som kokar saft. Häromdagen så gjorde jag 110 vårrullar. Schysst att ha i frysen. Hälften blev med spenat och fetaost och den andra hälfen blev med vitkål, morot och ris *mums*

Men idag är det saft som står på min "Att görs lista"  =) Det blir svart och rödvinbärssaft i några flaskor. Sen blir det nog bara svartvinbärssaft i några flaskor. Gott vilket som, så det spelar ingen roll.









Fint va?  =)

Det tar ju sin lilla stund det här... Men det är samtidigt roligt att hålla på. Det är ju lite speciellt att göra egen saft och sylt.. baka, salta in julskinkan, rulla köttbullar och sånt. Man känner sig riktigt duktig  =) Sen känner iaf jag att såna här saker ska gå vidare till mina framtida barn och barnbarn. Att man gör saker från grunden emellanåt. Jag tycker sånt är lite mysigt  =) Sen om andra människor inte vill hålla på med sånt här så är det helt upp till dem. Det säger jag inget om. Duo äs ju pliis helt enkelt  ;) Inte så att jag är så här duktig hela tiden! Nähä.. det har man ju inte tid till ha ha ha.. Men just vissa saker SKA vara hemmagjort.

Perfekt att ha saft hela vintern sen. Lite vitamin C i höstmörkret med alla förkylningar och flunsor, hujedamej. Jag får ta mig en hutt saft varje dag så jag håller mig kry  =)

Nähä, dags att kolla till saften då, för en sisodär femtiotolfte gången  ;)

Bye bye

Somna om?

Här ligger man som en annan slöpitt i sängen och bloggar  =) Alla kissarna kom tydligen in när Skrot åkte till jobbet. Det är ju jättepopulärt bland dem. De blir ju uttråkade på 5 min. Då börjar de vråla och bråka och ha sig... kuuuul. Eller ja, inte Boen. Hon lägger sig brevid matte och somnar  =) Går det att gosa så ska det gosas. Det är nog hennes motto ha ha..

Det iaf därför jag är vaken i ottan på min semester.. Kl 7.21 så började Chevy morra på Memis, i sovrummet såklart.. Då är det bara att kliva upp och släppa ut dem. Annars får man aldrig nån ro. Så jag passade på att ta datorn när jag ändå var där nere  =)

Men nu är ju frågan den, ska jag gå upp eller ska jag somna om?

Klockan är ju 8.. larvigt tid. Det är egentligen alldeles lagom att gå upp, men samtidigt så är det alldeles lagom att somna om nån timme. Bara det att jag tror inte att jag kommer vakna om en timme om jag somnar om. Då lär jag ju vakna vid 12  =/ Fast det får man väl när man är ledig? Handlar inte semestern om att vända på dygnet??  =) Hmm.. det går ju alltid att sätta på alarmet på mobilen. Fast det är inte kul att vakna av stressigt alarm på semestern. Ja ja jag vet, jag tjatar bara om min semester hela tiden.. men va fan, jag är ju bäst som har det nu ha ha ha..
När vi var på Kreta så hade vi varken klockor eller mobiler med oss (på en hel vecka). Vet ni hur skönt det var? Man åt när man var hungrig och man sov när man var trött, hur najs som helst  =) Det är så det ska vara när man är ledig.

Mitt huvud säger att jag borde gå upp. För jag kommer bara bli seg annars. Men min kropp säger att jag borde lägga ifrån mig datorn och somna om. Vilket ska man lyssna på?

Iofs så kan jag ju alltid ta mig en liten lur senare på dagen  =) Det är ju sååå skönt. Toksomna med katten och dregla ned hela soffan. I like it!  =D

Tänk att man kan få ned ett helt inlägg om bara massa skit ha ha ha.. ja jävlar..

Ha det bra!!


Första semesterdagen

Idag börjar min semester på tre härliga veckor  =) Najs.. Har inte skrivit i bloggen på typ två veckor. Jag vet , jag är rutten.. Men det har varit intensivt jobbande in i det sista så jag har inte pallat skriva nåt. Men nu tänkte jag uppdatera lite.

Hmm får nästan kolla i almanackan för att komma ihåg vad jag ar gjort de senaste två veckorna..

För en och en halv vecka sen så var jag och mamma hos hennes syster och plockade vinbär. Tror jag plockade ca 7 liter. Ska ju göra saft nu på semestern så det passade ju bra att hon ville bli av med sina bär. Vi tackade och tog emot  =) Moster var så snäll och bjöd på mat och jordgubbspaj *slurp*

Annars så har mamma och pappa firat sin 29:e bröllopdag. Det var väl för nån vecka sen.. Det är ju trevligt  =)

Förra måndagen så var det dags att kapa några cm hår. Shit vad skönt det är att få håret klippt. Jag känner mig så fräsch  =)
Det blidde en liten lugg också  =)


Skroten och jag var på dejt i fredags  =) Vi gör tvärtom. Först är vi tillsammans i... hmm vad blir det nu... ehh... 8½ år, SEN går vi på dejt ha ha ha... Vi drog till Texas Longhorn och åt. Vi satt på uteserveringen och njöt av den ljumma sommarkvällen och av den goda maten. Vi åt baconinlindad oxfilé. Det var riktigt gott ska ni veta. Efter maten så funderade vi på att ta en bio på Heron. Men vi hyrde film istället. Väl hemma så gosade vi in oss i varsin soffa och kikade på film och smaskade på lite godis. Kan det bli mer perfekt?

På lördagen så var det dags för Mickes 30 årsfest  =) Idlör med familj kom förbi och hämtade oss vid tretiden. Så åkte vi till Mickes päron och lämnade sötis-Wille. Därefter åkte vi hem till Idlör och Mikey. Sen började vi helt enkelt kröka  =) Folk droppade in och det blev trevligare och trevligare. Det blev grillning. Såå smarrigt allt var! Tokgod tzatziki, det gjorde du jävligt bra Idlör!

Vi lekte lekar, snackade skit, skrattade, dansade och blev fulla  =) Eller ja.. jag blev det iaf  =D Shit vad tokdrunk jag blev på slutet där.. My god! Då ville jag bara åka hem. Började må illa och så... Men ingen skada skedd. Vi tog en taxi hem. Så stupade vi i säng. Dagen efter så var vi ganska sega, men ingen mådde dåligt. Skönt. Här kommer lite bilder från festen.
 

 
Födelsedagsbarnet

 

Ja hujedamej... kul var det  =) Inga drunkbilder på mig... =D Men man vet ju aldrig vad som kan dyka upp på andra sidor  =S

Så.. medan jag har bloggat så har jag även tvättat. Tredje maskinen som är på nu. Man passar ju på att hänga tvätt medan man laddar upp foton i bloggen  =) Tar ju 300 år med mobilt bredband.. aja.

Men vänta lite här nu!!! Hallå.. vad är detta???? Inbillar jag mig eller börjar min hals att bli skruttig? Vad i helvete??! Vad är detta för fasoner? Kan ju inte bli sjuk nu! Inte på semestern..  =(  Aja det kan ju vara falskt alarm.. *hoppas*

Ha det bra nu alla morrhoppor!

RSS 2.0